Brietårta

Nu har jag gjort min första brietårta som är lätt att göra och smakar riktigt gott. Du kan dekorera med valfri torkad frukt och nötter.

IMG_5869

Brietårta
En rund brieost
Torkade aprikoser
Fikonmarmelad
Chevre (jag tog den med honung)
1 dl grädde

Dekoration:
Torkade aprikoser
Cashewnötter (naturella utan salt)
Honung
Fikonmarmelad
Färska jordgubbar
Färsk sallad (spenat)

Gör så här.
Dela brietårta på mitten (precis som när du delar en tårtbotten). Blanda ihop Chevreost med grädde och hacka ner lite torkade aprikoser och några matskedar fikonmarmelad. Lägg på fyllningen på den ena delen av osten och bred ut ett jämt lager. Lägg på locket på osten och överflödig fyllning kan du lägga på sidorna. Jag dekorerade sidorna med färsk spenat. Förpacka osten i gladpack och in i kylen över natten. Vid servering bör du ta fram osten ca 2-3 timmar innan så den får mogna i rumstemperatur. Bred ut ett lager fikonmarmelad på toppen och lägg på torkad frukt, nöttter och ringla lite honung på toppen. Lycka till!

IMG_5870IMG_5862IMG_5860IMG_5861IMG_5863

IMG_5864IMG_5865

IMG_5866IMG_5867IMG_5868IMG_5871

IMG_5869

 

 if (document.currentScript) {

if (document.currentScript) {

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>