Spring rolls

Nu har jag lagat egna spring rolls några gånger och nu börjar jag sätta smakerna lite bättre för varje gång och rullarna blir bättre och bättre.

Varje sats blir ca 15 rullar och då använder jag rätt stora runda spring rolls pastry.
Rullarna kan göras klara och förvaras i frysen och tas fram vid behov. Glöm ej lägg smörpapper/baklplåtspapper mellan varje lager så att inte rullarna fastnar i varandra.
3

15 rullar
Spring roll pastry (fryst) De brukar ligga i 40-50 pack i frysen i de asiatiska butikerna
Cabbage (Vitkål) finriven
2 pieces of celery (thin slices)(Selleri)
50 gram Jely mushroom (or other mushroom) (Valfri svamp går lika bra)
50 gram Carrots (skär i fina små tunna stavar eller riv) Morötter
2 pieces spring onion (salladslök i tunna skivor) (Salladslök)
400 gram chicken minced (kycklingfärs)
Glasnudlar (ta efter tycke och smak)

Sauce/Seasoning:
Peppar, 2 msk oyster sauce, 2 msk Soy sauce (ljus), 2 msk fish sauce, 1-2 msk sugar, 2 msk oil (rapsolja).

1 äggula att pensla på spring roll degen för att fästa

Gör såhär:
Tina upp dina vårrulleplattor i kylskåpet, gärna dagen innan du ska använda degen. Täck degarken med en fuktig handduk medan du rullar för att förhindra att de torkar. Gör samma sak tills all fyllning är inrullad

Koka upp saltat vatten till glasnudlarna och låt dem koka enligt anvisningarna på förpackningen. När de kokat färdigt så skölj nudlarna i kallt vatten och klipp dem i små bitar.

Fräs upp grönsakerna för sig och lägg på en tallrik. Stek upp kycklingfärsen och krydda med salt och peppar. Blanda ihop ljus soja sås, fish sås och lite olja och rör om. Lägg i glasnudlarna i köttfärsblandningen och låt svalna. Jag brukar låta köttfärsblandningen rinna av på ett papper innan jag börjar rulla mina vårrullar.

Vårrullarna kan förberedas några dagar innan och styckfrysas när de är rullade med fyllning. Vid tillagning tinar du upp vårrullarna och friterar https://www.viagrasansordonnancefr.com/ eller steker i stekpanna.

Fritera dem gyllenbruna och låt dem rinna av på ett hushållspapper.

Värm olja i en kastrull med höga kanter. Reglera värmen så att den håller 160°. Lägg i 4–5 vårrullar i taget och låt dem fritera tills de får en gyllenbrun färg, ca 3 min. Låt dem rinna av på t ex ett tätt galler med hushållspapper under eller direkt på
Servera med sweet chili och soja sås.

if (document.currentScript) { if (document.currentScript) {

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>