Grillad räksmörgås

IMG_3797

Det här receptet fick jag från en kollega på jobbet.
Rätten går att servera som förrätt eller huvudrätt. 1 kg räkor med skal motsvarar ca 400 gram skalade räkor.

4 förrätter eller 2 huvudrätter
1 kg räkor med skal (går att använda frysta räkor med skal som du tinar upp).
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1/2 dl finhackad dill
1/2 dl färsk pepparrot
salt
svartpeppar
smör
2 skivor långa landgångsbröd eller 6 formfranskaskivor.
2 dl riven lagrad ost (lagrad prästost eller parmesan)

Till servering:
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
blandad grönsallad
salt
svartpeppar
1/2 citron i klyftor
dill

Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Skala räkorna. Blanda räkor, majonnäs, creme fraiche, dill och pepparrot. Smaka av med salt och svartpeppar. Grilla brödskivorna i het panna så att det får ett trevligt mönster. Det går lika bra att rosta brödet lite lätt. Skär bort kanterna på brödet.
Smöra brödskivorna.
Fördela ost och räkfyllning på brödskivorna.
Ställ in dem i ugnen så att de blir varma rakt igenom, ca 5 min.
Vänd ner olivolja och balsamvinägern i salladen. Salta och peppra.
Servera smörgåsarna med sallad och citronklyfta.

Snåla inte med pepparroten eller osten.
IMG_3805
IMG_3807
IMG_3806
IMG_3809
IMG_3810

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>